Mardrömsväder under British Open

Vädret under British open har inte varit till någon större fördel för spelarna som just nu är går in på sin andra dag av tävlingar. Mycket regn och hårdar vindar väntar även idag och det är givetvis en dålig kombo när man ska spela golf. Det svenska hoppet och den regerande mästaren Henrik Stenson låter hälsa att “Det är bara dra ner kepsen och ta på sig krigarmössan”.

Igår och under den första rundan av British open var det bara de stackars spelarna som började tidigast som blev drabbade av det dåliga vädret. Tyvärr ser det värre ut inför runda nummer två. Förutom att det ska blåsa en hel del mer så kommer det dessutom regna hela dagen. Banan som är väldigt svår i sig självt blir därmed att klara av. Henrik Stenson beskriver det som överlevnadsgolf än att försöka spela perfekt. Det handlar mer om tålamodet och att hålla sig torr än att hålla koll på marginaler.

Sveriges andra hopp Alexander Noren ligger ett slag bättre än Stenson och är inte heller supertaggad över det ruskiga vädret. Vind är inte det största problemet utan det är regnet som inte är speciellt roligt och det kräver mer energi. Noren är dessutom den som är först ut av Svenskarna, därefter Stenson och till sist den tredje svensken Alexander Björk. Noren gick första rundan på 68 slag, Henrik Stenson är ett slag bakom honom och Alexander Björk som gjort sin majordebut gick runt på 75 slag.

Stenson som är den regerande mästaren av British open har en del att ta i kapp idag om han ska kunna komma i kapp för att försvara sin titel. Noren spelar sin favoritmajor och favoritbana, kan det kanske bli Alexander Noren som tar hem det? Åsikterna delar sig men vi hoppas givetvis att alla tre svenskar placerar sig bra och att en av dem tar hem titeln! Hejja Sverige!

regerande mästare henrik stenson