Golftips för nya spelare

Golftips för nya spelare

line

Dagens inlägg tänkte vi tillägna nya golfare som tagit det fantastiska steget att börja med världens mest underbara sport. För er tänkte vi ge lite tips och tricks för hur ni på bästa sätt kan komma igång med ert spelande, vilken typ av utrustning ni behöver samt tips på hur man kan finansiera det hela.

När man börjat att spela golf gäller det att ha en utrustning, alltså något att spela med. Här behöver man golfklubbor, passande skor, en golfbag och såklart viljan. När det kommer till utrustningen tipsar vi som alltid om Dormy.se som alltid bjuder in till kvalitativa produkter och en god kundsupport. Här kan man finna allt man behöver och som ny spelare kan man dessutom få många bra tips men framförallt den hjälp man behöver för att få fram den bästa utrusningen. Det som vi även gillar med Dormy är att man kan finna alla typer av prisklasser och modeller. Det är svårt att inte vara nöjd med sitt köp efter en runda hos Dormy.

När man sedan har sin utrustning kommer nästa steg: att börja spela. Till en början kan golf kännas komplicerad, det kan vara svår att träffa bollen och när man väl träffar hamnar den inte riktigt dit man vill. När man väl börjar komma underfund med hur man hanterar klubban och hur man får bollen att flyga dit man vill känns sporten mer tillfredsställande. För nya spelare rekommenerar vi dock alltid att ta kontakt med en tränare, någon som kan lära ut tekniken. En god teknik är A och O som golfspelare och en god teknik bidrar dessutom till en bättre spelupplevelser, så varför inte kosta på sig några lektioner och verkligen lära sig hur man spelar? Något man även bör ha i tanken är att som spelare kan man inte spela var som helst, på vilka banor man önskar – speciellt inte utan ett medlemskap eller grönt kort. Att vara medlem hos en golfklubb kan kosta några extra slantar i måndaden men är helt klart värt det om man vill kunna ta sig runt på olika banor. Ett grönt kort är även något som kostar en liten extra summa men som ger dig som spelare så mycket mer spelglädje och frihet.

Slutligen kan man fråga sig: hur kan det vara så dyrt med en så simpel sport? Och svaret är att golf är en ganska dyr sport dessvärre. Såklart kan man komma billigt undan genom att bland annat inhandla begagnat eller via nätet. Medlemskap kostar dock en hel del – oberoende var man har sitt medlemskap, men även här finns det billigare och dyrare alternativ. Dock kan man alltid tänka steget längre och tjäna pengar på att köpa. I vår familj, som minst en gång i månaden införskaffar oss någon ny golfrelaterad sak, använder vi oss av MoreGolf som är ett kreditkort som bland annat ger möjlighet till bonus vid varje inköp, bonuscheckar, drivmedelsrabatter, rabatter vid inköp av golfutrustning samt rabatt hos olika golfklubbar. För att få detta kreditkort gäller det först att man är medlem hos MoreGolf men utöver de bidrar kortet med otroliga utdelningar. Du kan läsa mer om MoreGolf och andra kreditkort här.

Lycka till nu alla nya spelare!

line