Detta ska du hålla koll på i svensk golf 2023

Detta ska du hålla koll på i svensk golf 2023

Golfspelare runt om i världen bör hålla ett vakande öga på svensk golf 2023. Med några av de bästa banorna, högklassiga proffs och spännande turneringar kommer Sverige att vara platsen att hålla ögonen på för några av de mest spännande händelserna inom golfen nästa år.

Den största turneringen kommer att äga rum på Bro Hof Slott Golfklubb i Stockholm den 24-27 juni 2023. Detta evenemang anses vara en av Europas främsta golftävlingar och kommer att innehålla några av de bästa spelarna från alla hörn av världen. Den regerande mästaren Henrik Stenson kommer att hoppas kunna försvara sin titel mot utmanare som Justin Thomas, Rory McIlroy och Rickie Fowler.

Volvo Match Play Championship kommer att kommer också att äga rum 2023, med PGA Tour-spelare som tävlar om titeln. Evenemanget är en match play-tävling, vilket innebär att den lägsta poängen på varje hål vinner, snarare än den totala ackumulerade poängen. Bland tidigare mästare finns Rory McIlroy och Henrik Stenson igen, så förvänta dig allvarlig konkurrens från världens bästa golfspelare även här.

Stockholm Open är en av Sveriges mest prestigefyllda turneringar och hålls i år på Barsebäck Golf & Country Club. Evenemanget grundades av den legendariska golfspelaren Annika Sörenstam och har arrangerats sedan 1986. Räkna med en stor tillströmning av professionella golfspelare som vill pröva lyckan att vinna denna mycket eftertraktade turnering.

Sverige är också känt för några av de bästa golfbanorna i Europa. Bland dessa finns Bro Hof Slott Golf Club, Vallda Golf &Country Club och Barsebäck Golf &Country Club, för att bara nämna några. Dessa banor är noggrant utformade för att utmana även den mest erfarna golfaren och lovar en oförglömlig upplevelse.

När det gäller investeringar och partnerskap med anknytning till svensk golf finns det många intressanta avtal på plats för 2023. Företag som Volvo Cars sponsrar turneringar som Volvo Match Play Championship, medan toppspelare som Henrik Stenson har skrivit lukrativa kontrakt med stora varumärken. Företagssponsring från företag som Adidas, TaylorMade och Nike kommer att se till att dessa evenemang håller sig i framkant i golfvärlden.

Slutligen finns det några spännande nyheter inom svensk golf för 2023. PGA of Sweden lanserar ett program för att uppmuntra fler människor att börja spela golf, medan internationella spelare som Justin Rose och Sergio Garcia har gått samman med lokala banor för att främja golf i Sverige. Det råder ingen tvekan om att detta pulserande land kommer att vara en av de mest spännande platserna att titta på golf 2023.

Så oavsett om du planerar ett besök eller bara följer alla händelser hemifrån, se till att hålla ögonen öppna för svensk golf 2023! Med högklassiga evenemang, världsberömda banor och massor av intressanta investeringar och partnerskap kommer det garanterat att bli en av de mest sevärda år för golf i Sverige ännu. Gör dig redo för en oförglömlig golfsommar!

Där missar du inget från svensk golf 2023

År 2023 kommer fans av svensk golf att kunna följa allt som händer på Golf Channel. Det populära USA-baserade nätverket kommer att ge en omfattande bevakning av både Volvo Match Play Championship och Stockholm Open. Med sitt omfattande sändningsschema är det den perfekta destinationen för dem som vill hålla sig uppdaterade om alla de senaste händelserna inom svensk golf.

Även Favoritlistan uppdaterar om svensk golf och många andra händelser i sportvärlden.

Golf Channel erbjuder många funktioner som gör det till ett utmärkt alternativ för att titta på golf. Det har dedikerade programblock som “Golf Central”, som erbjuder analyser och förhandsgranskningar av kommande turneringar. Det sänder också höjdpunkter från toppturneringar runt om i världen, så att tittarna kan ta del av all spänning utan att missa ett slag. Dessutom ger avsnittet “Expert Picks” insikter från professionella kommentatorer och analytiker om vad man ska se upp för i varje turnering. Tack vare dessa funktioner kan tittarna hålla sig informerade och engagerade i varje evenemang som äger rum i Sverige 2023.

Dessutom finns Golf Channel både online och via satellit-tv-leverantörer i Europa, vilket innebär att det är lätt att komma åt det oavsett var du befinner dig. För dem som vill ha något ännu mer omfattande finns det prenumerationspaket med exklusivt innehåll som intervjuer bakom kulisserna och spelarprofiler.