En härlig höstdag på Brollsta Golf

line

Idag tog jag med mig Andreas till en av mina absoluta favoritbanor i Stockholm nämligen Brollsta Golfs 18-hålsbana. Vi steg som vanligt upp vid halv 6, drack vårt morgonkaffe innan vi packade ihop oss och tog bilen från Sigtuna ända bort till den lilla byn Brottby i Vallentuna. Det må vara tidigt på en söndag för en del men jag gillar att vara förste spelare ute på banan, som på Brollsta öppnar kl 7. Ni vet ju hur frustrerande det kan vara när man fått upp det perfekta flowet men tvingas ständigt att avbrytas av gänget innan. Älskar när människor spelar golf, men ibland kan man bli lite irriterad på folk som bara står och snackar när de ska spela. Därför vill både jag och Andreas vara först ut. Väl ute på banan njöt vi till fullo med det perfekta slaget efter det andra. Det var verkligen vår dag idag!

Det var Brollsta GK:s hedermedlem Arne Angdin som hittade marken på Brollsta under 1980-talet då han på uppdrag av Stockholm GK letade efter nya potetiella framtidsbanor åt klubben. Marken var på Brollsta var, enligt hans bedömning,  mycket bra och det stora området med dess olika skiftningar hade god potential för en framtida golfbana åt Stockholm GK. Marken godkändes och köptes men blev dock under många år helt orörd, processen hade stannat av. Det var då som hjältarna Per Franzen, Joakim Sabel och Peter Billberg stegade fram med ett förslag om att få hyra marken av Stockholm GK och skapa en ny klubb. Förslaget godkändes och det var så Brollsta GK föddes och som en av stockholms idag mest spelade banor kom att byggas. Idag erbjuder Brollsta dig som spelare två fantastiska banor, en 9-hålsbana och en 18-hålsbana samt en mängd olika medlemskap.

Så ta er gärna en trip till Brollsta Golf en helg och upplev själva skillnaden. Banorna bjuder på allt en golfälskare kan tänka sig och naturen runt om är helt magisk. Se även till att avsluta rundan med ett besök på deras mysiga resturang som alltid bjuder på högklassig mat och trevlig personal, eller varför inte ta ett besök i deras välsorterade golfbutik.

Nu avrundar vi denna toppdag med den underhållande komedin Happy Gilmore. I know we’re such nerds!

//Olivia

Brollstagolf

 Läsa mer om Brollsta Golf klicka här.  

line